× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: "Corgoni" sa pokúsia na východe odčiniť prehru so Slovanom, "vojaci" pocestujú do metropoly Šariša


20.12.2021

Hoci máme za sebou poslednú adventnú nedeľu a teda do Vianoc nám ostáva už len niekoľko dní, tento sviatočný týždeň nás čakajú ešte tri extraligové kolá. Dnes na domácom klzisku privíta úradujúci líder tabuľky Spišskú Novú Ves, hráči spod Pustého hradu naopak pocestujú do Liptovského Mikuláša zmerať si sily s momentálne posledným tímom v tabuľke.

 

Podarí sa Liptákom proti silnému Zvolenu bodovať ?

Hokejisti z Liptovského Mikuláša nezažívajú veľmi vydarenú sezónu, po neúspechu spred týždňa na ľade Košíc, dnes privítajú na domácom klzisku tím zo Zvolena. Z pohľadu tabuľkového poradia majú "rytieri" výrazne navrch, keďže nás čaká súboj druhého s dvanástym. Rovnako aj v poslednom vzájomnom stretnutí ťahali Liptáci za kratší koniec. Aktuálne sa nebudú môcť spoľahnúť na českého útočníka Tomáša Urbana, s ktorým sa vedenie rozhodlo ukončiť zmluvu. Ružové to však nie je ani na strane súpera. Zvolenčanov dlhodobo trápia zranenia v kádri a dnes na Liptov pocestujú stále bez obrancu Kirilla Diakova, ktorého návrat sa pre zranenie dolnej časti tela predpokladá o dva až štyri týždne. Kanadský žolík Nick Pierog bude po vážnom zranení v hornej časti tela trénerovi Oremusovi chýbať v zostave niekoľko mesiacov. Návrat obrancu Jozefa Sládka po operácií zlomenej píštali je stále otázny a rovnako aj Samuela Haina, ktorý však po zranení v dolnej časti tela už absolvoval individuálny tréning na ľade. Očakáva sa však návrat Radovana Puliša, ktorý má po zranení v hornej časti tela za sebou už aj plnohodnotný tréning s tímom. Hoci je v tomto zápase Zvolen jasným favoritom, Liptáci dokázali niekoľkokrát zabodovať proti silným tímom. Preto očakávame pod Tatrami kvalitný hokej plný pekných hokejových momentov.

Dokážu " rysy" pretrhnúť  nekončiacu výhernú šnúru "belasých"?

Ako už bolo niekoľkokrát zmienené, Slovan nám v poslednej dobe dokazuje neuveriteľnú tohtosezónnu pripravenosť. Ako jedinému tímu v extralige sa im podarilo vyhrať desať zápasov za sebou a tým si zabezpečiť vedenie v tabuľke o slušných desať bodov pred druhým Zvolenom. Hokejisti z východu po domácej výhre nad Popradom taktiež nastupujú na tento zápas vo víťaznej nálade. Hoci sú hráči s orlom na hrudi papierovo silnejším tímom, Spišiaci na tento duel môžu nastupovať pokojnejší, pretože sú zatiaľ posledným tímom, ktorému sa podarilo bratislavský celok zdolať. Okrem stálych opôr tímu sa "belasí" budú môcť spoľahnúť na novú posilu, kanadského obrancu Alexa Bretona, ktorý sa stal minulý rok druhým najproduktívnejším obrancom v extralige. Spišiakom naopak vypadol z kádra útočník Juraj Majdan, ktorého návrat sa predpokladá až o niekoľko týždňov. Každopádne nás bude v Bratislave čakať zaujímavý a vyrovnaný zápas.

"Vojaci" po výhre nad "baranmi" pocestujú do metropoly Šariša

Hokejisti Trenčína po výmene trénera ukázali solídny výkon, keď jasne porazili Banskú Bystricu 3:0. Za týchto pár dní však došlo aj k výraznej obmene v ich kádri, po vzájomnej dohode v Trenčíne skončil útočník Josef Mikyska a naopak prichádza kanadský útočník Samson Mahbod. Hokejistov spod hradu Matúša Čáka bude hostiť oslabený Prešov, ktorého trápia zranenia kľúčových hráčov Jánosa Vasa, Jonathanna Charbonneaua a Jána Sýkoru, čo naznačuje, že by východniari mohli byť v menšej nevýhode. Z pohľadu postavenia v tabuľke nás čaká veľmi zaujímavý zápas, keďže pôjde o súboj siedmeho s ôsmim. Z tohtosezónnych vzájomných duelov však vyšli vždy víťazne "koňare", čo im môže mierne pomôcť vykompenzovať nevýhodu v podobe absencií opôr tímu. 

Tatranskí " kamzíci" privítajú novozámockých "býkov"

Hokejisti spod Tatier si po skalpe "oceliarov" zmerajú sily s Novými Zámkami. Aktuálne by sa dalo povedať, že Popradčanov čaká jeden z tých menej náročných duelov proti tímu z predposledného miesta tabuľky. Momentálne nám ukazujú pomerne kvalitné výkony, keďže z posledných šiestich zápasov vyhrali štyri a na tretiu Nitru strácajú iba štyri body. Otázny je štart Petra Kundríka, ktorý sa po zranení pomaly začal  začleňovať do tréningového procesu. Napriek tejto absancii nastupujú "kamzíci" na tento zápas pokojnejší, pretože bodovali  v oboch doterajších vzájomných dueloch. Avšak úplne jednoduché to mať nebudú, pretože "býci" sa po dvoch prehrách v rade s Banskou Bystricou a Prešovom budú snažiť získať plný počet bodov, čím by sa v tabuľke vyrovnali Banskej Bystrici a poskočili na desiate postupové miesto.

"Corgoni" sa pokúsia v Michalovciach odčiniť prehru so Slovanom

Nitra po prehre v Bratislave pocestuje napraviť si chuť na východ krajiny. Tam si zmeria sily s aktuálne trápiacimi sa Michalovcami, ktoré držia už päťzápasovú šnúru prehier. V doterajších vzájomných stretnutiach ťahali za kratší koniec práve východniari, čo môže byť menšou nitrianskou výhodou alebo aj ich povestným "klincom do rakvy" ak podcenia súpera, ktorý by to mohol značne využiť. Hráči spod Zobora sa proti Michalovciam budú musieť zaobísť bez Šimona Nemca a Adama Sýkoru, ktorí sa momentálne nachádzajú s juniorskou reprezentáciou v Kanade. Z tímu kvôli zraneniu vypadol Adam Rockwood. Na ľad sa však už pýta útočník Adam Holešinský a obranca Miroslav Pupák. Tréner Stavjaňa už navyše môže počítať aj s navrátilcom Matúšom Raisom. Z papierového pohľadu nás čaká súboj tretieho so štvrtým. Oba tímy majú zhodný počet bodov, čo nám indikuje, že tento zápas bude zaujímavý a napínavý až do samého konca.

 

autor: Sara Hrabinská | foto: FB/HK Nitra

PODOBNÉ ČLÁNKY